CHAMPS OF LOGGING

Historik

Historik

Champs of Logging

Företaget grundades 2002 av Christer Stolt och Mikael Sundberg efter att vi båda hade haft framgångar i tävling i USA.Från början bedrevs verksamheten parallellt med våra andra arbeten.2005 övergick vi till att arbeta heltid med utbildningar över hela Sverige. Förutom Christer och Mikael som äger företaget så har vi ytterligare 3 instruktörer i Mattias Hallqvist och Mats Hallqvist i området Östersund och Hans Thunberg i område Göteborg som hjälper våra kunder med utbildning.

Våra meriter i tävlingssammanhang

Christer deltog i utbildning 1999 och vann SM det året och fick resa till Kentuckey för VM 1999 i Game of Logging, som han vann. 2000 deltog Mikael i utbildning och tog sig vidare till SM, där han knep förstaplatsen, Christer placerade sig 4:a. Tillsammans åkte de till Wisconsin och VM 2000, Mikael som SM 1:a och Christer för att försvara sim titel från året innan. Efter en mycket jämn tävling tog Christer 1:a platsen och Mikael blev god 2:a. Mikael fick sin revansch 2001 när han åkte över till VM 2001 i Pennsylvania där han tog en förstaplats.

Champs of logging AB
Guldyxan
På Elmia Wood 2005 blev vi tilldelade priset Guldyxan, för våra insatser i utbildningssammanhang. Motiveringen var bland annat att vi: Med driven teknik och pedagogik fungerat som en vitamininjektion i teknik och säkerhetsarbete. Våra utbildningar beskrevs som en äventyrsresa.
Christer Stolt och Mikael Sundberg, Champs of Logging, hederspris till Dag Björkvist, Arbetsmiljöverket
Säker Skog och Ville och Tage
I projektet Säker Skog har Champs of Logging varit med sedan 2002.Vi har varit med i utvecklingen av Säker Skogs Motorsågskörkort som lanserades 2005. Filmen Ville Vaara Säker och Tage Rikser spelades in hösten 2004 det är en film som ska leda till dikussion om säker hantering av motorsågen ute i skogen.